ВЪВЕДЕТЕ ВАШАТА ПАРОЛА ЗА ДОСТЪП | |
Не сте абонат на Експертис? Разгледайте вариантите ни за АБОНАМЕНТ |
НАРЕДБА № 7 ОТ 8 АПРИЛ 2002 Г. ЗА ХИГИЕННИТЕ ИЗИСКВАНИЯ КЪМ ПРЕДПРИЯТИЯТА, КОИТО ПРОИЗВЕЖДАТ ИЛИ ТЪРГУВАТ С ХРАНИ, И КЪМ УСЛОВИЯТА ЗА ПРОИЗВОДСТВО И ТЪРГОВИЯ С КАЧЕСТВЕНИ И БЕЗОПАСНИ ХРАНИ
ДВ. бр. 55 от 07.07.2006г.
Обн., ДВ, бр. 40 от 19 април 2002г., изм., ДВ, бр. 59 от 1 юли 2003г.отм., ДВ, бр. 55 от 7 юли 2006 г.
Раздел I.
Общи положения
history
Чл. 1. (1) С тази наредба се определят хигиенните изисквания към предприятията, които произвеждат и търгуват с храни, наричани по-нататък "обекти" и към условията за производство и търговия с качествени и безопасни храни.
(2) Наредбата се прилага за обектите, в които се осъществява производство или търговия с храни независимо от вида на тяхната собственост и начина на стопанисване.
(3) Хигиенните изисквания към обектите се отнасят до:
1. проектирането, изграждането и устройството на помещенията им;
2. технологичното оборудване;
3. режима на експлоатация и поддържане на обекта и използваните за целта средства.
(4) Хигиенните изисквания към условията за производство и търговия с качествени и безопасни храни се отнасят до:
1. входящия контрол и съхранението на храните и опаковъчните материали;
2. технологичната преработка, производствения контрол и съхранението на готовата продукция;
3. транспорта на храните;
4. предлагането и продажбата на храните;
5. личната хигиена на работещите.