Български законник Седмичен законник Главен счетоводител За Експертис Настолник… Трудово право Семинар Бюджет 1000 въпроса…
По вид документ > Нормативни актове > Наредби > НАРЕДБА ЗА ИЗИСКВАНИЯТА КЪМ КАКАОТО И ШОКОЛАДОВИТЕ ПРОДУКТИ
ВЪВЕДЕТЕ ВАШАТА ПАРОЛА ЗА ДОСТЪП
Не сте абонат на Експертис?
Разгледайте вариантите ни за АБОНАМЕНТ

НАРЕДБА ЗА ИЗИСКВАНИЯТА КЪМ КАКАОТО И ШОКОЛАДОВИТЕ ПРОДУКТИ

ДВ. бр. 35 от 25.04.2025г.

Обн., ДВ, бр. 91 от 2 ноември 2021 г., изм., ДВ, бр. 35 от 25 април 2025 г.

 

history Чл. 1. С наредбата се определят изискванията към наименованията, състава, характеристиките и етикетирането на какаото и шоколадовите продукти.

history Чл. 2. (1) Наименованието "Какаово масло" се използва за означаване на масло, получено от какаови зърна или части от тях, което съдържа:
1. свободни мастни киселини, изразени като олеинова киселина, не повече от 1,75 %;
2. неосапуняеми вещества, определени чрез използване на петролеев етер, не повече от 0,5 %.
(2) Когато какаовото масло е получено чрез пресоване на какаовите зърна, съдържанието на неосапуняеми вещества по ал. 1, т. 2 трябва да е не повече от 0,35 %.


   Реклама:
 

сп. "Български законник"

 

в. "Седмичен законник"

 

в. "Главен счетоводител"

 
  вижте пълния списък...   вижте пълния списък...   вижте пълния списък...