ВЪВЕДЕТЕ ВАШАТА ПАРОЛА ЗА ДОСТЪП | |
Не сте абонат на Експертис? Разгледайте вариантите ни за АБОНАМЕНТ |
НАРЕДБА № 32 ОТ 23 МАРТ 2006 г. ЗА ОКАЧЕСТВЯВАНЕ, СЪХРАНЯВАНЕ И ПРЕДЛАГАНЕ НА ПАЗАРА НА МЕСО И ЧЕРЕН ДРОБ ОТ ДОМАШНИ ПТИЦИ (ЗАГЛ. ИЗМ., ДВ, БР. 60 ОТ 2010 г.)
ДВ. бр. 72 от 02.09.2025г.
Обн., ДВ, бр. 29 от 7 април 2006 г., попр., ДВ, бр. 30 от 11 април 2006 г., изм., ДВ, бр. 60 от 3 август 2010 г., изм., ДВ, бр. 40 от 27 май 2011 г., изм., ДВ, бр. 52 от 8 юли 2011 г., изм. и доп., ДВ, бр. 91 от 20 ноември 2012 г., изм. и доп., ДВ, бр. 62 от 29 юли 2014 г., изм., ДВ, бр. 16 от 22 февруари 2019 г., изм., ДВ, бр. 72 от 2 септември 2025 г.
Раздел I.
Общи положения
history
Чл. 1. (1) (изм., ДВ, бр. 60 от 2010 г., предишен текст на чл. 1, ДВ, бр. 40 от 2011 г.) С тази наредба се уреждат:
1. (изм., ДВ, бр. 60 от 2010 г., изм., ДВ, бр. 52 от 2011 г., изм., ДВ, бр. 62 от 2014 г.) изискванията за окачествяване на месо, разфасовки и вътрешности от домашни птици и качествените изисквания към тях в зависимост от вида на птиците, външния вид и теглото;
2. (изм. и доп., ДВ, бр. 60 от 2010 г., изм., ДВ, бр. 52 от 2011 г., изм., ДВ, бр. 62 от 2014 г.) изискванията при съхранение и предлагане на пазара на месо, разфасовки и вътрешности от домашни птици;
3. (изм. и доп., ДВ, бр. 60 от 2010 г., изм., ДВ, бр. 52 от 2011 г., изм., ДВ, бр. 62 от 2014 г.) тестовете по окачествяване и контрол върху качеството на месото, разфасовки и вътрешности от домашни птици;
4. (изм., ДВ, бр. 60 от 2010 г.) редът за събиране на данни за средната цена на покупко-продажбата на птиче месо във връзка с прилагане на Регламент (ЕО) № 504/2009 на Комисията от 15 юни 2009 г. за изменение на Регламент (ЕО) № 546/2003 относно някои съобщения на данни във връзка с прилагането на регламенти (ЕИО) № 2771/75, (ЕИО) № 2777/75 и (ЕИО) № 2783/75 на Съвета в секторите на яйцата и на птичето месо;
5. (изм., ДВ, бр. 60 от 2010 г.) условията и редът за издаване и отнемане на свидетелство на окачествители на птиче месо, както и за провеждане на курс за обучение и за полагане на изпит;
6. (нова, ДВ, бр. 60 от 2010 г., изм., ДВ, бр. 52 от 2011 г., изм., ДВ, бр. 62 от 2014 г.) изискванията относно реда за извършване на проверки във връзка с предлагането на месо, разфасовки и вътрешности от домашни птици на пазара с оглед прилагане на:
а) (изм., ДВ, бр. 62 от 2014 г.) Регламент (ЕС) № 1308/2013 на Европейския парламент и на Съвета от 17 декември 2013 г. за установяване на обща организация на пазарите на селскостопански продукти и за отмяна на регламенти (ЕИО) № 922/72, (ЕИО) № 234/79, (ЕО) № 1037/2001 и (ЕО) № 1234/2007 (обн., ОВ, бр. L 347 от 20.12.2013 г.);
б) Регламент (ЕО) № 543/2008 на Комисията от 16 юни 2008 г. относно въвеждането на подробни правила за прилагане на Регламент (ЕО) № 1234/2007 на Съвета по отношение на определени стандарти за предлагането на пазара на месо от домашни птици (обн., ОВ, бр. L 157 от 17.6.2008 г.);
в) (зал., ДВ, бр. 62 от 2014 г.)
г) Регламент (ЕО) № 504/2009 на Комисията от 15 юни 2009 г. за изменение на Регламент (ЕО) № 546/2003 относно някои съобщения на данни във връзка с прилагането на регламенти (ЕИО) № 2771/75, (ЕИО) № 2777/75 и (ЕИО) № 2783/75 на Съвета в секторите на яйцата и на птичето месо (обн., ОВ, бр. L 151 от 16.6.2009 г.).
(2) (нова, ДВ, бр. 40 от 2011 г., изм., ДВ, бр. 52 от 2011 г., изм., ДВ, бр. 91 от 2012 г., в сила от 20.11.2012 г., отм., ДВ, бр. 62 от 2014 г.)