| ВЪВЕДЕТЕ ВАШАТА ПАРОЛА ЗА ДОСТЪП | |
|
Не сте абонат на Експертис? Разгледайте вариантите ни за АБОНАМЕНТ |
|
НАРЕДБА № 1 ОТ 26 ЯНУАРИ 2016 г. ЗА ХИГИЕНАТА НА ХРАНИТЕ
ДВ. бр. 106 от 15.12.2021г.
В сила от 05.02.2016 г.
Издадена от Министерството на здравеопазването и Министерството на земеделието и храните
Обн., ДВ, бр. 10 от 5 февруари 2016 г., доп., ДВ, бр. 51 от 19 Юни 2018 г., отм., ДВ, бр. 106 от 15 Декември 2021 г.
history
Чл. 1. С тази наредба се определят:
1. хигиенните изисквания към производителите и търговците на храни, включително към лицата, които осъществяват първично производство на храни и свързани с това производство дейности;
2. хигиенните изисквания към първичното производство на храни;
3. хигиенните изисквания към обектите за производство и търговия с храни;
4. условията за производство и търговия с храни.
history Чл. 2. Производителите и търговците на храни, включително лицата, които осъществяват първично производство на храни и свързани с това производство дейности, са длъжни да спазват хигиенните изисквания към първичното производство на храни, обектите за производство и търговия с храни и условията за производство и търговия с храни, регламентирани в Регламент (ЕО) № 852/2004 на Европейския парламент и на Съвета от 29 април 2004 г. относно хигиената на храните (ОВ, специално българско издание, 2007 г., глава 13, том 44).


