ВЪВЕДЕТЕ ВАШАТА ПАРОЛА ЗА ДОСТЪП | |
Не сте абонат на Експертис? Разгледайте вариантите ни за АБОНАМЕНТ |
НАРЕДБА № 20 ОТ 30 СЕПТЕМВРИ 2003 Г. ЗА НОРМАТА ЗА МАКСИМАЛНО ДОПУСТИМО КОЛИЧЕСТВО НА ЕРУКОВА КИСЕЛИНА В МАСЛАТА И МАЗНИНИТЕ, ПРЕДНАЗНАЧЕНИ ЗА КОНСУМАЦИЯ ОТ ЧОВЕКА
ДВ. бр. 11 от 02.02.2018г.
Обн., ДВ, бр. 90 от 10 Октомври 2003 г., отм., ДВ, бр. 11 от 2 Февруари 2018 г.
history
Чл. 1. С тази наредба се определят:
1. максимално допустимото количество на ерукова киселина в маслата и мазнините, предназначени за консумация от човека, както и в храните, съдържащи добавени масла и мазнини с общо съдържание на мазнини над 5 на сто;
2. методите за определяне на съдържанието на ерукова киселина като процент от общото съдържание на мастни киселини в мазнините.
history
Чл. 2. Наредбата се прилага за:
1. масла, мазнини и смеси от тях, предназначени за консумация от човека;
2. храни, в които са добавени масла, мазнини и смеси от тях с общо съдържание на мазнини над 5 на сто.