ВЪВЕДЕТЕ ВАШАТА ПАРОЛА ЗА ДОСТЪП | |
Не сте абонат на Експертис? Разгледайте вариантите ни за АБОНАМЕНТ |
ИНСТРУКЦИЯ № 94 ЗА ВЗЕМАНЕ НА ПРОБИ ОТ ХРАНИТЕЛНИ ПРОДУКТИ
ДВ. бр. 10 от 04.02.1997г.
ИЗДАДЕНА ОТ МИНИСТЕРСТВОТО НА НАРОДНОТО ЗДРАВЕОбн. ДВ. бр.99 от 20 Декември 1974г., отм. ДВ. бр.10 от 4 Февруари 1997г.
Глава първа.ОБЩИ ПОЛОЖЕНИЯ
history
Чл. 1. (1) Проби за изследване се вземат от всички хранителни суровини, полуфабрикати, продукти и ястия, както и от питейните продукти и подправките, когато е необходимо да се обоснове хигиенната им оценка; при предварителния и текущия санитарен контрол; по хигиенно-епидемиологични и съдебномедицински показания; по реда на арбитража; по договори и заявки на различни предприятия и организации; при изпълнение на проучвателни задачи.
(2) Проби не се вземат, когато хранителните продукти са явно негодни, заинтересуваната страна не предявява претенции за изследване и няма епидемиологични, токсикологични или съдебномедицински показания.