ВЪВЕДЕТЕ ВАШАТА ПАРОЛА ЗА ДОСТЪП | |
Не сте абонат на Експертис? Разгледайте вариантите ни за АБОНАМЕНТ |
НАРЕДБА ЗА ИЗИСКВАНИЯТА ЗА ЕТИКЕТИРАНЕТО И ПРЕДСТАВЯНЕТО НА ХРАНИТЕ
ДВ. бр. 25 от 26.03.2021г.
Обн., ДВ, бр. 102 от 12 декември 2014 г., изм., ДВ, бр. 17 от 23 Февруари 2018 г., отм., ДВ, бр. 25 от 26 Март 2021 г.
history
Чл. 1. С наредбата се определят изискванията за:
1. етикетирането, представянето и рекламирането на храните с цел гарантиране на правото на потребителите на информация;
2. представянето на хранителна информация при етикетирането на храните, включително и в случаите на предявяване на хранителни претенции.
history Чл. 2. Храните се етикетират в съответствие с изискванията на Регламент (ЕС) № 1169/2011 на Европейския парламент и на Съвета от 25 октомври 2011 г. за предоставянето на информация за храните на потребителите, за изменение на регламенти (ЕО) № 1924/2006 и (ЕО) № 1925/2006 на Европейския парламент и на Съвета и за отмяна на Директива 87/250/ЕИО на Комисията, Директива 90/496/ЕИО на Съвета, Директива 1999/10/ЕО на Комисията, Директива 2000/13/ЕО на Европейския парламент и на Съвета, директиви 2002/67/ЕО и 2008/5/ЕО на Комисията и на Регламент (ЕО) № 608/2004 на Комисията (ОВ, L 304 от 22.11.2011 г.), наричан по-нататък "Регламент (ЕС) № 1169/2011".