ВЪВЕДЕТЕ ВАШАТА ПАРОЛА ЗА ДОСТЪП | |
Не сте абонат на Експертис? Разгледайте вариантите ни за АБОНАМЕНТ |
НАРЕДБА № 5 ОТ 9 ФЕВРУАРИ 2015 г. ЗА ОПРЕДЕЛЯНЕ НА МАКСИМАЛНО ДОПУСТИМИТЕ КОЛИЧЕСТВА НА НЯКОИ ЗАМЪРСИТЕЛИ В ХРАНИТЕ
ДВ. бр. 56 от 19.07.2022г.
Обн., ДВ, бр. 14 от 20 февруари 2015 г., изм. и доп., ДВ, бр. 11 от 2 февруари 2018 г., отм., ДВ, бр. 56 от 19 Юли 2022 г.
Раздел I.
Общи разпоредби
history
Чл. 1. С тази наредба се уреждат:
1. максимално допустимите количества (МДК) на някои замърсители в храните и микробиологичните критерии за безопасност на храните и хигиена на процесите;
2. изискванията към методите за вземане на проби и методите за анализ, прилагани при провеждането на официалния контрол на храните за съдържание на някои замърсители.