ВЪВЕДЕТЕ ВАШАТА ПАРОЛА ЗА ДОСТЪП | |
Не сте абонат на Експертис? Разгледайте вариантите ни за АБОНАМЕНТ |
НАРЕДБА ЗА ИЗИСКВАНИЯТА КЪМ КАКАОТО И ШОКОЛАДОВИТЕ ПРОДУКТИ
ДВ. бр. 91 от 02.11.2021г.
Обн., ДВ, бр. 107 от 15 Ноември 2002 г., отм., ДВ, бр. 91 от 2 Ноември 2021 г.
history Чл. 1. С наредбата се определят изискванията към производителите и търговците относно наименованието, състава и характеристиките на какаото и шоколадовите продукти.
history
Чл. 2. (1) Наименованието "какаово масло" се използва за означаване на масло, получено от какаови зърна или части от тях, което съдържа:
1. свободни мастни киселини, изразени като олеинова киселина, не повече от 1,75 на сто;
2. неосапуняеми вещества, определени чрез използване на петролеев етер, не повече от 0,5 на сто.
(2) Когато какаовото масло е получено чрез пресоване на какаовите зърна, съдържанието на неосапуняеми вещества по ал. 1, т. 2 трябва да е не повече от 0,35 на сто.